Zolt Sakalaš posetio OŠ „Temerkenj Ištvan” u Tornjošu

0
192
romanolil.net

Nova školska 2021/2022. godina počela je danas na teritoriji Republike Srbije. Sve škole – koje imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine – započele su nastavni rad prema prvom modelu organizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi za sve učenike.

Tim povodom, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš posetio je danas OŠ „Temerkenj Ištvan” u Tornjošu, kako bi prosvetnim radnicima i đacima poželeo srećan početak školske godine.

„Škola nije samo mesto na kojem se uči. Škola je mesto na kojem se druži. Prijateljstvo može životu dati najdublje i najlepše tonove. Škola deci ne pruža samo obrazovanje, nego i priliku da razviju neprolazne ljudske vrednosti – kolegijalnost, prihvatanje uzajamne različitosti, dobrotu i saosećanje.

Ove vrednosti se u ranom uzrastu gotovo podrazumevaju, mnoga deca ih već spontano otkrivaju u sebi. Zadatak škole jeste da se te vrednosti sa odrastanjem ne ugase, nego da se razviju do svesnog i odgovornog delovanja svakog pojedinca,” poručio je Sakalaš i pozvao sve prosvetne radnike, učenike i roditelje s teritorije AP Vojvodine da se redovno služe školskim E-kalendarom, koji je postavljen na sajtu pokrajinskog sekretarijata, adresi http://www.puma.vojvodina.gov.rs/

Osnovnoj Školi „Temerkenj Ištvan”, prema konkursu Sekretarijata, 2021. godine odobreno je 890.000 dinara za poboljšanje uslova za rad i boravak učenika, čime su rekonstruisani sanitarni čvorovi. Radi poboljšanja infrastrukture školskih objekata, ove godine uručeno je ukupno 62 investiciona ugovora obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine, vrednosti 91 milion dinara.

Predstavnici resornog sekretarijata prvog dana nove školske godine obišli su i Pećince, gde je zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević obišao OŠ „Slobodan Bajić Paja” i poželeo srećan početak đacima i prosvetnim radnicima.