Za opremanje terena pri Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ 45 miliona dinara

0
248
romanolil.net

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada, kojim je za opremanje terena pri Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku izdvojeno 45 miliona dinara.

Ovim sredstvima biće obezbeđena nova veštačka trava, reflektori i druga savremena prateća oprema.

„Ovim želimo da podstaknemo stvaranje novih asova jer je FK „Vojvodina“ klub sa dugom tradicijom i imamo tu obavezu i odgovornst. Očekujemo do kraja godine novi teren sa najboljim uslovima za naše mlade talente“, kazao je Mirović nakon potpisivanja ugovora.

Prema njegovim rečima, obnovljeni su tereni širom Vojvodine, a tokom ove i naredne godine biće završena i rekonstrukcija fudbalskog terena i stadiona u Zrenjaninu, projekat koji se realizuje zajedno sa lokalnom samoupravom.

„Jako je važno pomoći Omladinsku fudbalsku školu u FK „Vujadin Boškov“ teren pet biće potpuno uređen, a reč je o školi koju su pohađali Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić i drugi. Zajedničkim snagama daćemo dodatni impuls srpskom fudbalu“, izjavio je Mirović.

Ugovor su potpisali resorni sekretar Dane Basta i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je tom prilikom zahvalio Pokrajinskoj vladi na, kako je rekao, finansijskoj i suštinskoj podršci projektima u oblasti sporta.

„Zahvaljujući tome, ovaj fudbalski klub po prvi put imaće kvalitetan fudbalski teren. Ovo je još jedan zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, nastavljamo i u narednim godinama da razvijamo naš grad i Srbiju“, kazao je Vučević.

Predsednik FK „Vojvodina“ Dragoljub Samardžić kazao je da je današnji dan praznik za sport, imajući u vidu da će ovaj ugovor omogućiti najbolje uslove za bavljenje fudbalom.