Vlast je košulja koja se samo s kožom skida

0
407
romanolil.net

Bili ste, ostali ste, i bićete samo glumci čiji je karakter određivao pisac.

Istorija je tu da nas nauči lekcijama kako ih ne bi stalno ponavljali, ali mi stalno zaboravljamo na te lekcije i stalno ponavljamo iste greške iz generacije u generaciju.Sa previše brbljanja, buke i ometanja u ovoj gustoj stvarnosti zaboravili smo šta smo došli učiniti.Zaboravili smo naš cilj.

Mi smo uhvaćeni u masovni  trans  izopačene stvarnosti.Izgubili smo iz vida našu autentičnost, tu unutrašnju iskru koja nas tera prema našoj  istinskoj sreći.Uvek nešto čekamo.Pravu osobu, ostvarenje sna, novi posao.Kad smo nezadovoljni sadašnjom situacijom, iracionalno se nadamo čudu koje će sve promeniti.

Gruba istina je da to ne pali.Umesto na čuda, oslonite se na sebe i preduzmite nešto.Tako ste uredili naš svet, da je  lako je mrzeti, a teško voleti. Velike ciljeve teško je ostvariti, a loše stvari vrlo lako usvojimo.Dekada, iluzije, inkluzije, kažem Vam, nisu niti tada bila loša vremena, nego su  „kumovi“ bili veoma loši.

Sve vaše mane ste svrstavali, kao moderan trend, sa ciljem da one postanu vrline. Upamtite da ste glumaci u drami  čiji  karakter je određivao pisac.Praveći neki  rezime, šta je obično vama nedostajalo, nisu bile nove ideje, već  volja da se one realizuju.„Kumovi“ Vi koji ste se otuđili od romske zajednice, život je kratak, ali trag, praznina, je kao nemačka poslovica koja kaže: „Vlast je košulja koja  se samo s kožom skida“ Romska kletva: neka sav taj stid, sram, neistina, bol ustane u vašoj duši neka Vas razdire sve dotle dok se javno ne izvinete romskoj zajednici.