Veliki odziv zaposlenih u turističkom sektoru za vakcinaciju

0
349
romanolil.net

Objavljeno 17. aprila 2021.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odziva zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom sektoru za imunizaciju na Kovid-19, ocenivši da će na ovaj način biti značajno pojačana bezbednost građana uoči predstojeće turističke sezone, ali i podignuto poverenje u taj sektor.

Ministarka je podsetila da je na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, zaposlenima u ugostiteljsko-turističkom sektoru omogućena prioritetna vakcinacija prilikom prijave putem portala E-uprave.

romanolil.net

„Prema podacima HORES-a odziv zaposlenih u hotelijerstvu je izvanredan i do sada je više od 90 odsto koji su izrazili interesovanje za imunizaciju  vakcinisano, a očekuje se da do kraja aprila više od 50 odsto svih zaposlenih u ugostiteljstvu bude vakcinisano protiv koronavirusa.

Ovakav trend značajno će doprineti poboljšanju epidemiološke situacije, zaštiti zdravlja zaposlenih i gostiju i daljem ublažavanju epidemioloških mera i ekonomskom oporavku, ali i podizanju imidža našeg turističkog sektora na međunarodnoj sceni“, poručila je Matić.