Veliki mislilac

0
455
romanolil.net

Izjave  koje uzburkaju javnost, kako ih razumeti ? Dali se zna gde i kamo vodi put autore ovakvih izjava? Veliki mislilac veoma često nezna da razdvoje lična osečanja od javne izgovorene reči. Javne reči  su kao mač sa dve oštrice njihovu oštrinu i posledice kao po pravilu snose ljudi koji i neznaju šta je veliki mislilac rekao.Tada su širom otvarena vrata za stradanje nedužnih. Davno je rečeno sto puta izgovorene laža postaje istina. Veliki mislilac sve zna, i on mora da zauzime veliko mesto, ali  stradalnici ne moraju da znaju za veliko mesto ali za javnu reč itekako moraju znati.

Što bih im  rekao celovitu istinu, pa dovoljno je da stradalnicima kažem deo istine i šta da se bune ništa ih nisam slagao. U vremenu straha od antraksa, side, Covida 19, pridržavanja obavezne distance kao i mnogih drugih bolesti, pa šta  ta javna reč koju izgovorih može da im načini zlo, zlo kroz koje već nisu bezbroj puta prošli.I tako nastavlja sa oprobanim receptima/torima da hrani svoj egoziam.

romanolil.net

Suprotnos od ne brige je briga, ne vere vera,  e ti stradalnici i tekako dobro razumeju i veruju u apsolutnu suprotnost od velikog mislioca, i njihova srca se ne plaše sumanitih ideja, izgovoreni sijaset bez primernih reči i ko zna čega još od strane mislioca. Slobodo umni stradalnici veruju u slobodu umnih ideja koje ih pokreću.

Istorija je pokazala i dokazala da svi veliki mislioci završavaju tako što ih njihova velika misao izjeda iz nutra! Mi smo Mikedem, a ti veliki mislioče, kako god hoćeš !

nastavit će se …