Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja važe za sve sadržaje i usluge Romano lil portala. Korišćenjem bilo kog dela veb stranice smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju upotrebu sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstveni rizik. Romano LIL portal ima autorska prava na sav sadržaj (tekstualni, vizuelni i audio materijal, baze podataka, programski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu, bez saglasnosti Romano LIL portala, da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Web stranice: Iz teksta je dozvoljeno da preuzmete najviše prvih 150 znakova,kompletan naslov, jedna fotografija koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120k120 piksela, obavezno vidljivo citiranje izvora (Romano LIL) i kompletne veze (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno nakon preuzetog teksta, objavljena veza do teksta ne sme da sadrži „nofollov“!

Televizija / radio: Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje Romano lil portala kao izvora informacija najmanje jednom u jednoj od prve tri rečenice, kompletnog teksta uz obavezno navođenje Romano LIL portal portala kao izvora informacija najmanje jednom u jednoj od prve tri rečenice.

Štampana izdanja: Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje Romano LIL portal kao izvora informacija najmanje jednom u jednoj od prve tri rečenice.

BELEŠKA: Upotreba materijala koja krši bilo koje od gore navedenih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Romano LIL zadržava pravo promene, otkazivanja (privremenog i trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na portalu, bez obaveze prethodne najave.

Veze do drugih veb lokacija: Veze do drugih veb lokacija, koje nisu vlasništvo Romano lil portala, ne smatraju se delom veb stranice i Romano lil portal nije odgovoran za njih.

Zaštita privatnosti: Portal poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca sajta, neće otkriti podatke koji su ostali prilikom slanja komentara trećoj strani.

Korisnicima portala strogo je zabranjeno da:

Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i / ili međunarodne zakone, uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaj koji je na bilo koji drugi način štetan.

Objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili za koje pretpostavlja da su netačne, a čija upotreba može naštetiti drugim korisnicima, lažno zastupanje, odnosno zastupanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica.

Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja zaštićenih autorskim pravima, objavljivanje, slanje i razmena neželjenog sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili zahteva ili putem prevare

Svesno objavljivanje, slanje i deljenje sadržaja koji sadrži viruse ili slične programe dizajnirane da unište ili ograniče rad bilo kog računarskog softvera i / ili hardvera i telekomunikacione opreme

Svesno objavljivanje, slanje i deljenje sadržaja koji sadrži viruse ili slične programe dizajnirane da unište ili ograniče rad bilo kog računarskog softvera i / ili hardvera i telekomunikacione opreme

Romano LIL nije odgovoran za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.

AM PRESS nije odgovoran za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja. Uslovima korišćenja društvene mreže Facebook (od 15. novembra 2013. godine), korisnici su odgovorni za sadržaj komentara koje ostavljaju na Facebook-u.

Administratori zvanične Facebook stranice Romano LIL portala uklanjaju komentare za koje smatraju da su u suprotnosti sa Uslovima korišćenja. Građani mogu da prijave sporne komentare putem e-maila

Izmene uslova korišćenja:  Romano LIL zadržava pravo da u bilo kom trenutku promeni ove uslove korišćenja i  neće biti odgovoran za moguće posledice proistekle iz takvih promena.