Ubrzana obnova saobraćajnica u opštini Šid

0
279
romanolil.net

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u opštini Šid rekonstruisani put od Jamene do Račinovaca, koji povezuje Republiku Srbiju i Republiku Hrvatsku, istakavši da očekuje da u toku ove godine, ili početkom sledeće, dve države izgrade novi granični prelaz.

„Ovaj put i budući granični prelaz biće od velikog značaja za ljude u ovom delu Srema, ali i u pograničnim mestima u Hrvatskoj, rasteretiće granični prelaz Batrovci, oživeti Jamenu i omogućiti opstanak tog naselja u budućnosti“, izjavio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade danas je obišao i radove na rekonstrukciji ulica u naselju Kukujevci, investiciji vrednoj 200 miliona dinara.

„Nakon 30 godina čekanja, žitelji Kukujevaca dobiće rekontruisanih šest kilometara ulica i to je od ogromnog značaja za razvoj ovog sela. Poslovi su ugovoreni, novac obezbeđen i Pokrajinska vlada će na taj način pomoći građanima i poljoprivrednim gazdinstvima jer ovo naselje ima dosta privrednih potencijala“, kazao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izgradila industrijsku zonu u Šidu, poručivši da je potpisano novih 11 ugovora sa domaćim i stranim investitorima koji će na teritoriji opštine Šid izgraditi pogone i otvoriti nova radna mesta.

„Uradili smo veliki posao, izgradili industrijsku zonu, privukli investitore i to će u budućnosti stvoriti i finansijski potencijal kako bismo mogli da ulažemo u lokalnu komunalnu infrastrukturu i doprinesemo sveukupnom razvoju opštine Šid“, rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je, kako je naveo, prepoznala potencijale opštine.

„U Kukujevcima, gde se nije ulagalo duže od tri decenije, započeli smo istorijsku rekonstrukciju saobraćajnica. Uz infrastrukturu i ostanak ljudi u našim mestima budućnost nam je sigurna“, kazao je Semenović.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.