U Nedelju izbori za nove savete mesnih zajednica

0
272
romanolil.net

Građani opštine Apatin u nedelju na ukupno 14 biračkih mesta, glasaće za nove članove saveta mesnih zajednica u Apatinu, Romskom naselju, Sonti, Svilojevu, Prigrevici i Kupusini.

Građani će dobiti poziv uz obaveštenje o mestu na kom će glasati, a 5 birališta koja će biti otvorena u Apatinu su Agroglobe doo Somborski put 1, Vrtić „Pčelica“ u Ognjena Price 63, OŠ „Žarko Zrenjanin“ Srpskih vladara 25, Tehnička škola sa domom učenika u Prigrevačkoj ulici i Vatrogasni dom.

Meštani Romskog naselja će glasati u Domu kulture u Zvezdanskoj ulici, dok će Sonćani glasati na 3 biračka mesta i to u lovačkom domu u Jugoslovenskoj ulici, Biblioteci i železničkoj stanici. U Prigrevici će takođe biti otvorena 3 birališta, prvo u mesnoj kancelariji, drugo u OŠ „Mladost“ i treće u dečijem vrtiću „Pčelica“. Kupusinci će na biralište izaći u OŠ „Jožef Atila“, dok će Svilojevčani glasati u svojoj mesnoj kancelariji.

Na biralištima svih mesnih zajednica, građani će zaokruživati ime ispred svakog kandidata kog podržavaju za savet mesne zajednice, baš kao i na prethodnim izborima održanim 2017. godine. Apatinci će birati 11 članova saveta, Sonćani i Prigrevčani po 9, dok će u Romskom naselju, Kupusini i Svilojevu biti birano po 7 članova saveta.

Pravo na glasanje na nedeljnim izborima u Apatinu imaće 13657 birača, Romskom naselju 1446, u Sonti 3897, Prigrevici 3283, Kupusini 1696 i Svilojevu 1143. Ukupan upisan broj birača na teritoriji naše opštine za predstojeće nedeljne izbore je 25122.