TRI PORODICE U SONTI DOBILE KUĆU PREKO KONKURSA MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU

0
247
romanolil.net

U cilju smanjenja migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima Republike Srbije, te motivisanja seoskog stanovništva da ostane na selu, kao i da se podstaknu mladi ljudi da se vrate na selo rešavanjem stambenog pitanja,

Vlada Republike Srbije je preko Ministarstva za brigu o selu raspisala Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Veliko interesovanje za Program vlada i na teritoriji optštine Apatin, te se za isti može podrobnije raspitati i u zgradi opštinske Uprave, a konkurs je raspisan do 01.11.2021.

Početkom septembra, porodica Čugalj iz Prigrevice bila je prva koja je dobila kuću kroz ovaj konkurs, da bi krajem istog meseca u ministarstvu za brigu o selu, predsednica opštine Apatin Dubravka Korać potpisivanjem tri ugovora omogućila da isto toliko porodica dobiju kući na selu.

Kuće su tada dobili Radmila i Đuro Malbaša u Svilojevu, Marija Uzelac i Dejan Bunčić, kao i Sanja Cico i Nebojša Piplica u Prigrevici.

Današnjim potpisivanjem ugovora, pored nadležnog ministarstva i predsednice opštine Apatin Dubravke Korać, svoje potpise su stavili i budući vlasnici kuća u Sonti Silvija Petrović, Danijela Drobina i Jelena Božić.