Timski rad nadležnih institucija je ključan za razvoj sporta

0
98

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetili su Sombor i obišli Osnovnu školu „Nikola Vukićević“ gde su ih dočekali gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Zoran Rus.

Ministar je u okviru posete, zajedno sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i lokalne samouprave, obišao i Gradski stadion, gde je posetio Fudbalski klub „Radnički 1912“.

„Imali smo veliku podršku i Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata, zajedno smo osposobili ovu Istočnu tribinu, uz pomoć Sekretarijata smo opremili i teretanu koja se ovde nalazi i imamo još planova za uređenje samih terena, kako bi naši najmlađi sugrađani imali što bolje uslove.

Drago mi je što smo posetili i školu Nikola Vukićević, školu koju su pohađali somborski velikani i što smo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uložili dosta sredstava u rekonstrukciju škole, a svakako da i u narednom periodu nastavljamo sa ulaganjima“ rekao je Ratković.

Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta naglasio je da je timski rad nadležnih institucija ključan za razvoj sporta.

“Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno sa krovnim Ministarstvom i sa Gradom Somborom zajedno ulaže u sport. Jako je važno da delujemo kao tim na terenu i da napravimo plan i strategiju za dalje ulaganje u sport, u školski sport i u sportsku infrastrukturu.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je tokom ove godine opredelio još tri miliona dinara za Grad Sombor, gde ćemo uraditi još jedan košarkaški teren. Prepoznajemo Grad Sombor kao dobrog partnera i zajedno sa njima brinemo o sportistima i sportskoj infrastrukturi“  kazao je Basta.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je Sombor dobar primer gde se vide rezultati zajedničkog ulaganja, a posebno jer sama lokalna samouprava u budžetu izdvaja preko 5,5% za oblast omladine i sporta.

„Želimo da podstaknemo da i u narednom periodu imamo što veće ulaganje, kako u sportsku infrastrukturu, tako i u prostore gde mladi kvalitetno mogu da provode slobodno vreme. Razgovarali smo danas o budućim projektima, o onome što danas radimo zajednički sa Pokrajinom, ali i sa lokalnom samoupravom, da unapredimo sportsku infrastrukturu.

Videli smo danas ove sjajne terene i Sombor može da bude primer drugim opštinama i drugim gradovima kako sa dobrom voljom, kako sa jednom jasnom  vizijom može da se uradi mnogo, a meni je za svaku pohvalu što smo danas ovde u Fudbalskom klubu Radnički 1912 koji za svu decu omogućuje da se besplatno bave sportom bez naplate članarine, gde pokrivaju i sve troškove sportske opreme i putovanja i na taj način omogućuju deci da se ostvaruju i dođu do svojih velikih snova“ rekao je ministar Udovičić.