Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu

0
370
romanolil.net

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković organizovao je danas prijem za predstavnike Udruženja sportskih ribolovaca „Magic fish“, povodom predstojećeg nadmetanja na Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu.

Dva Somborca, uz podršku grada, imaće priliku da u mađarskom Solnoku predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu u disciplini lov ribe udicom na plovak. U kategoriji kadeta do 15 godina status reprezentativca ostvario je Nebojša Šarčanski, dok je u kategoriji juniora do 20 godina status reprezentativca ostvario Vasilije Milošević.

Oba takmičara izborila su se za ulazak u reprezentaciju vrhunskim rezultatima na prethodno održanim Državnim prvenstvima.

Za 60 godina postojanja Saveza sportskih ribolovaca Srbije ovo je prvi put da će na svetskom nadmetanju u navedenoj disciplini učestvovati takmičari iz somborskog kluba USR „Magic fish“.

Na prijemu su bili i član uprave kluba Živojin Šarčanski i predsednik i trener USR „Magic fish“ Sombor Damir Milošević, kao i član Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović predsednik Sportskog saveza grada Sombora Zoran Bojić i Miloš Aleksić iz Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave.

Predstavnici kluba „Magic fish“ zahvalili su se svima koji su pomogli da se omogući odlazak ova dva reprezentativca na prestižno takmičenje, a gradonačelnik je poželeo takmičarima puno uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu uz ribolovački pozdrav: BISTRO!

Takmičenja se održava od 1. do 8. avgusta 2021. godine