STANOVNICI BAČKOG MONOŠTORA DOBILI ZDRAVU PIJAĆU VODU

0
266
romanolil.net

Datum: 28 Septembra, 2021.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić danas su svečano otvorili fabriku za proizvodnju pijaće vode u Bačkom Monoštoru.

Zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata, fabrika vode kapaciteta 14 l/s omogućila je da u domovima oko 3 hiljade stanovnika Bačkog Monoštora potekne zdrava pijaća voda.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov, saradnici iz lokalne samouprave i predstavnici Mesne zajednice „Bački Monoštor“.

Pokrajinski sekretar ovom prilikom poručio je da će Sekretarijat i Grad Sombor zajednički nastaviti da rešavaju problem vodosnabdevanja na somborskoj teritoriji.

„Sekretarijat za poljoprivredu finansirao je sa 20 miliona dinara pomenuti projekat, ostatak sredstava opredelio je Grad Sombor, a ukupna vrednost investicije je 65 miliona dinara bez PDV-a. Takođe bih istakao da je ovo veoma značajno za građane Bačkog Monoštora, da smo rešili problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom i naravno, nastavljamo dalje sa zajedničkim ulaganjima između Sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sombora, da rešavamo problematiku vezanu za pijaću vodu i u drugim mestima.


I ove godine Grad Sombor aplicirao je za sredstva vezana za vodosnabdevanje, u pitanju je naseljeno mesto Stapar, izgradnja rezervoara. Sredstva koja su opredeljena od strane Sekretarijata za poljoprivredu iznose 40 miliona dinara, deo sredstava opredelio je Grad Sombor, a završetak radova očekujemo do kraja godine“ rekao je pokrajinski sekretar Božić.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković najavio je početak izgradnje buster stanice, koja će obezbediti pijaću vodu i za naseljena mesta Stapar i Doroslovo.

„Ono što je najbitnije je da su stanovnici Bačkog Monoštora konačno dobili pijaću vodu. Svakako da su dobre vesti za stanovnike Stapara i Doroslova, da su krenuli radovi na izgradnji buster stanice, zajednički projekat Pokrajinskog sekretarijata i Grada Sombora, i dobro je to što će Grad Sombor i u 2022/2023. godini izdvajati značajna sredstva za vodosnabdevanje, jer svesni smo ovog izazova koji nas očekuje i svesni smo da u 21. veku svi stanovnici našeg grada i naših naseljenih mesta treba da imaju pijaću vodu i svakako da nastavljamo u tom pravcu.


Očekujemo da do kraja godine bude gotova i buster stanica u Staparu, tako da će stanovnici Stapara i Doroslova dobiti pijaću vodu“ rekao je gradonačelnik Ratković.

Gradonačelnik je istakao da su u pripremi i projekti vodosnabdevanja za Telečku, Gakovo i Stanišić.

„Svakako da su to prioriteti u narednom periodu. Grad Sombor će u svom budžetu sigurno opredeliti sredstva za pitanje vodosnabdevanja i krenućemo u tom pravcu. Svesni smo i da je potrebna i zamena cevovoda u naseljenim mestima, ali smatramo da je ovo svakako prvi korak kojim treba da se krene i da će u narednim godinama i zamena cevi doći na red“ kazao je Ratković.