Srpska Crnja – otvoren teren za male sportove

0
274
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je danas zajedno sa predsednikom Opštine Nova Crnja Vladimirom Brakusom, novi teren za male sportove u Srpskoj Crnji, koji je sa 7,5 miliona dinara zajednički finansiran iz pokrajinskog i opštinskog budžeta.

Basta je ovom prilikom istakao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznaje potrebe manjih sredina kada je u pitanju unapređenje sportske infrastrukture.

„Danas smo u Srpskoj Crnji otvorili multifunkcionalni sportski teren, koji smo zajednički finansirali, i koji je na ponos svima“, kazao je Basta.

On je naglasio da je važno da se radi na obezbeđivanju što boljih uslova mladima da se bave sportom.

„Ulaganje u sport je ulaganje u zdravlje nacije, a naši sportisti su svakako najbolji ambasadori naše zemlje“, rekao je sekretar Basta.

Vladimir Brakus je istakao da se nastalja sa izgradnjom sportskih terena u opštini Nova Crnja.

„Sa partnerom, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu izgrađena su dva sportska terena u našoj opštini, a razgovarali smo i o izgradnji još jednog košarkaškog terena“, kazao je Brakus i naglasio da je u toj banatskoj opštini veliki broj dece zainteresovan za bavljenje sportom, zbog čega je važno da im se obezbede igrališta.

„U našoj opštini bilo je dosta šampiona i nadamo se da će neko mališana, koji su danas na terenu, ostvariti vrhunske rezultate i postati novi šampion“, kazao je Brakus.

Basta i Brakus obišli su i sportsku halu „Dušan Silni“ i otvoreni bazen u Srpskoj Crnji, gde je danas počela sezona kupanja.