Sportska manifestacija „Prvenstvo Vojvodine 2021“

0
179
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je danas u Molu, u Osnovnoj školi „Novak Radonić“, sportsku manifestaciju „Prvenstvo Vojvodine 2021“, u okviru 13. ciklusa Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Trinaestu po redu SORV, organizuje Savez Sport za sve Vojvodine u saradnji sa opštinom Ada, uz podršku Pokrajinske vlade preko Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sekretar Basta je istako da je zadovoljan organizacijom ove sportske manifestacije, kada je u pitanju infrastruktura i uslovi za realizaciju sportskih takmičenja u okviru pokrajinskog prvenstva.

Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki istakao je da je velika čast biti u ulozi domaćina ove značajne sportske manifestacije, a svim takmičarima je poželeo borbu bez povreda i dobre rezultate.

Sportska takmičenja u okviru „Prvenstva Vojvodine 2021“ održaće se u Adi, Molu i Senti, u periodu od 7. do 29. avgusta 2021. godine, u 19 sportskih disciplina u muškoj i 10 sportskih disliplina u ženskoj konkurenciji.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta za organizaciju 13. SORV Goran Milić, predsednica Saveza Sport za sve Vojvodine prof. dr Milena Mikalački, predstavnici sportskog i pripremnog odbora ovogodišnje manifestacije, prestavnici regija i takmičari.