Sombor na sportskoj mapi da bude poznat i prepoznat kao lider

0
343
romanolil.net

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković danas je svečano uručio ugovore o stipendiranju najperspektivnijim somborskim sportistima.


Grad Sombor je preko Konkursa za sport za 2021. godinu dodelio 28 stipendija:

12 kadetskih u iznosu od 8 hiljada dinara,

7 juniorskih u iznosu od 9 hiljada

9 seniorskih u iznosu od 10 hiljada dinara mesečn

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obrativši se sportistima istakao je da će zajednički napori doprineti da Sombor na sportskoj mapi bude prepoznat kao lider.

„Budžetu za ovu godinu smo za sport i omladinu opredelili smo ukupno 172 miliona dinara.

Tim sredstvima će biti finansirani sportski klubovi, programi Sportskog saveza, programi u oblasti školskog sporta, zatim, finansiraćemo nabavku sprava i druge opreme za vežbanje i trenažne procese, a značajna sredstva ćemo uložiti u objekte i poboljšanje infrastrukturnih uslova za odvijanje sportskih aktivnosti, treninga i takmičenja.

Naravno, sve ovo činimo jer imamo očekivanja od vas sportista da svojim rezultatima opravdate zajedničke napore svih nas i da Sombor na sportskoj mapi bude i poznat i prepoznat kao lider. Siguran sam da ćete vredno trenirati i ispuniti naša očekivanja, a u prilog tome su i činjenice koje se tiču vaših prošlogodišnjih rezultata koji su vas opredelili da danas budemo zajedno na ovom mestu povodom dodele ugovora o stipendiranju najperspektivnijih sportista!“ poručio je Ratković sportistima.