Snažna podrška Pokrajinske vlade Savezu gluvih i nagluvih Vojvodine za Srbiju bez barijera

0
177
romanolil.net

Novi Sad , 26. septembar 2021.

Međunarodni dan znakovnog jezika obeležava se svake godine 23. septembra, zajedno sa Međunarodnom nedeljom gluvih i nagluvih osoba, u kojoj se, počev od 26. septembra, kroz niz programa i manifestacija predstavljaju aktivnosti iz sveta tišine.

Tim povodom, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, prisustvovala je danas u Savezu gluvih i nagluvih Vojvodine u Novom Sadu, obeležavanju 75 godina od osnivanja ovog Saveza.

Čestitajući jubilej Savezu, čiji je rad, tokom sedam i po decenija postojanja i trajanja, obeležen borbom za vidljivost, jednakost i ravnopravnost, kao jednaki među jednakima, sekretar Dragana Milošević je apostrofirala da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat – jesu i biće – trajni partneri u svim nastojanjima i potrebama Saveza gluvih i nagluvih na našem prostoru.

„Boriti se za Srbiju bez barijera jeste vaš i naš slogan. Naša borba će biti da se sredstva za sve programe i delatnosti iz godine u godine povećavaju, a vaša da budete što više jednaki i vidljivi“, istakla je Dragana Milošević.

Ona je posebno naglasila da je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama pre dve godine podržao projekat edukacije radnika u ustanovama kulture, posebno kustosa, za učenje znakovnog jezika, kako bi svet kulture i umetnosti bio što bliži ljudima sa oštećenim ili delimično oštećenim sluhom.

Čestitke i reči podrške uputili su i predstavnici Ministarstva za zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Ispred Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine na snažnoj podršci zahvalili su se predsednik Srđan Vladisavljević, kao i dugogodišnji sekretar ovog Saveza Jadranka Raletić.