SITUACIJA SA KORONA VIRUSOM STABILNA, POČELA VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM

0
216
romanolil.net

Sve veće brojke pozitivnih građana na virus Kovid 19 u našoj zemlji su vesti kakve slušamo svakodnevno. Kako se naša opština nosi sa nadolazećim četvrtim talasom ovog virusa, razgovarali smo sa pomoćnicom direktora Doma zdravlja Apatin Brankom Bajić.

Trenutno je situacija stabilna. Dnevno se na pregled u „Crvenu zonu“ javlja 5 do 10 ljudi, a imamo 18 sugrađana koji su pozitivni na virus, kaže Branka Bajić.

Opština Apatin ima 8483 građana koji su primili obe doze vakcine, dok na revakcinu čeka još njih 202. Treću dozu vakcine je primilo 432.

Da bi ljudi primili treću dozu vakcine, neophodno je da prođe 6 meseci od revakcine. Za vakcinaciju kineskom vakcinom Sinofarm, građani mogu da se jave svakodnevno od 7:30 do 12č bez prethodnog zakazivanja, dok je za prijem treće doze vakcinom Fajzer, potrebno zakazivanje ili se najaviti na broj telefona 064/82-92-091 i u vrlo kratkom roku građani će biti pozvani, dodala je Bajićeva.

Podsećanja radi, „Crvena zona“ apatinskog Doma zdravlja otvorena je radnim danima od 8 do 14č, dok subotom i nedeljom ne radi.