Sekretar Vuletić obišao kamp Crvenog krsta kod Sombora – Bački Monoštor

0
236
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je sa saradnicima i sekretarom Crvenog krsta Vojvodine Boškom Mitrašinovićem obišao danas kamp Crvenog krsta kod Sombora u Bačkom Monoštoru.

U kampu somborskog Crvenog krsta borave deca iz novosadskih i beočinskih socijalno ugroženih porodica. Pokrajinski crveni krst ima tri odmarališta u kojima je tokom leta boravilo 500 dece iz 26 lokalnih samouprava Vojvodine. Ove kampove Pokrajinski sekretraijat je finansirao sa devet miliona dinara.

Tokom obilaska pokrajinski sekretar je prisustvovao radionicama za decu na kojima deca stiču znanja iz oblasti prve pomoći, kao i unapređenju socijalnih veština. Važan deo obuke, naročito za ovu populaciju je prevencija trgovine ljudima.

„Ovo je nešto više i za nas najbolja vest, jer njihov osmeh i učenje govori da smo uradili najbolju stvar i da smo pozitivno odgovorili na inicijativu pokrajinskog Crvenog krsta i na taj način zadovoljili u ovom trenutku 500 porodica i dece da sami sagledaju kako sve ovo može biti dobro“, istakao je Vuletić.

Kamp u Bačkom Monoštoru je tokom 2019. godine je obnovio kuhinju i opremu u njoj, takođe, sredstvima Pokrajinskog sekretarijata u iznosu od 1,5 miliona dinara. Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je pohvalio rad i angažman kako Crvenog krsta Autonomne pokrajine Vojvodine, tako i opštinske organizacije Crvenog krsta Sombor.