Sekretar Sakalaš uručio ugovore obrazovno-vaspitnim ustanovama u Pačiru

0
345
romanolil.net

Pačir/Novi Sad, 10. maj – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš uručio je danas 18 ugovora predstavnicima škola i lokalnih samouprava koje su dobile sredstva po konkursu resornog sekretarijata za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova. Potpisivanje je realizovano na više lokacija i u različito vreme.

„Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, odlučili smo da potpisivanje ugovora ove godine organizujemo na malo drugačiji način, te smo odabrali četiri različita mesta i datuma. Na ovogodišnji konkurs usmeren je 91 milion dinara, a sredstva su dodeljena za 62 ustanove – za 40 osnovnih škola, 12 srednjih škola, šest predškolskih ustanova i četiri doma učenika”, izjavio je Sakalaš.

Domaćin svečanosti bila je OŠ „Moša Pijade” u Pačiru, kojoj je dodeljeno tri miliona dinara za sanaciju krova fiskulturne sale.

„Naša škola ove godine slavi jubilej, pedeset godina postojanja, ali je fiskulturna sala izgrađena deceniju ranije, te ona ima šezdeset godina.

Veoma nam znače ova sredstva koja smo dobili, te sledeće godine planiramo da obnovimo izolaciju zgrade i da zamenimo prozore radi energetske efikasnosti“, rekla je direktorka Gizela Meheskei Kiš.

Tokom svečanosti, pokrajinski sekretar čestitao je Školi jubilej i poželeo da isto tako posvećeno i s jednakom energijom nastavi put uspešnog obrazovanja. Potpisivanje ugovora nastavlja se i narednih dana i to 11. maja u Novom Sadu, 12. maja u Sremskoj Mitrovici i 13. maja u Zrenjaninu.