Sekretar Milošević uručio rešenja za finansiranje kratkoročnih projekata

0
298
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovanih institucija, koje su dobile sredstva na osnovu Javnog konkursa za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini u 2021. godini.

Čestitajući rukovodiocima, čiji su projekti dobili pozitivno mišljenje stručnih komisija iz osam naučnih oblasti, sekretar Milošević je rekao da je ove godine pristigla 191 prijava projekata, a da je odobreno 36 projekata.

„Mi smo odobrili 19 odsto od pristiglih prijava, i to govori o velikom radu naših istraživača, ali i velikoj konkurenciji koja je predstavljala osnov kriterijuma transparentnosti.

Dakle, samo oni istraživači koji su svojom temom i ukupnim radom zaslužili da nose projekat i daju primenjiv doprinos naučnoj delatnosti, dobili su najviše ocene“, rekao je sekretar Milošević i dodao da će se sledeće godine povećati iznos sredstava za kratkoročne projekte i ujedno pozvao istraživače da se pripreme za raspisivanje dugoročnih projekata.

Sekretar Milošević se zahvalio predsednicima i članovima stručnih komisija koji su svojim objektivnim i principijelnim pristupom uticali na to da najbolji porojekti budu finansirani.

Za realizaciju 36 projekata iz osam naučnih oblasti (medicinske, prirodno-matematičke, biotehničke, tehničke, tehnološke, društveno-humanističke, pravno-ekonomske i sportske nauke), predviđeno je 25 miliona dinara.

Institucije koje su nosioci projekata čine devet državnih i četiri privatna fakulteta, kao i jedan institut.