Sekretar Ivanišević otvorio dvodnevni Sajam domaćeg turizma „Upoznaj Srbiju“

0
264
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, otvorio je prvi Sajam domaćeg turizma pod nazivom „Upoznaj Srbiju“, koji okuplja preko pedeset izlagača iz cele Srbije. Dvodnevni sajam se održava 12. i 13. juna u tržnom centru BIG u Novom Sadu, a prethodnog vikenda održan je u Beogradu.

Organizator manifestacije je „Carnival Fun Factor-Event Production“, dok je domaćin Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Turistička organizacija Vojvodine ove godine predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine na sajmu ,,Upoznaj Srbiju”, a posetioci će imati priliku da se upoznaju različitim turističkim mogućnostima i aranžmanima u Vojvodini, kao i sa konceptima posete severnoj Pokrajini, te uživanju u iskustvima i potencijalima koje ona pruža na svojim autentičnim mikrolokacijama.

Cilj ovogodišnjeg Sajma jeste predstavljanje turističke ponude Srbije i podsticanje razvoja domaćeg turizma, kao i ohrabrivanje domaćih turista da se u našoj zemlji zadrže ,,dan duže“. Prezentacijama destinacija u Srbiji, kroz predele, gradove, sela, ljude i običaje, zaokružuje se celina marketing strategije organizatora kojom se podstiču putovanja u zemlji.

Pored toga, jedan od ciljeva jeste i podrška radu ugostiteljske i turističke privrede. Sajam je prvenstveno namenjen za promociju domaćih turističkih destinacija i manifestacija, prezentaciju turističkih proizvoda, ponude smeštaja i ugostiteljskih objekata, dok će u okviru sove dvodnevne manifestacije biti dozvoljena degustacija i prodaja domaćih, tradicionalnih proizvoda i suvenira.
Sekretar Ivanišević je istakao da ideja i sam koncept ove manifestacije jeste inspiracija i motivisanje turista da putuju po svojoj zemlji i ostanu duže od samo nekoliko dana.

„Jasna je poruka ovog Sajma, a to je da ljudi nigde nisu tako ljubazni kao ovde. To osetite kada posetite Čurug, Bečej, Suboticu, kada odete na Frušku goru, na Krupanjsko vrelo. Ovakvi sajmovi pokazuju da je Srbija najlepša zemlja na svetu i ne moramo da dočekamo da se dogodi epidemija da popijemo čašu vina na Fruškoj gori, ili da posetimo jezero u Beloj Crkvi. Hajde da svi mi koji želimo da leto provedemo u Srbiji kažemo da imamo kapacitete i da imamo čime da se dičimo, jer imamo sve“, rekao je Ivanišević dodavši da je potrebno da ova manifestacija preraste u tradiciju, te da se u vidu karavana putuje celom Srbijom i priča o njenim lepotama.

Direktor Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, istakla je da je ovaj Sajam prilika da se izlagači predstave putem direktnog kontakta sa publikom, kao i da je zapažen porast broja turista u zemlji, što je zasigurno rezultat dobrog predstavljanja onoga sa čime raspolažemo.

„Što se tiče Vojvodine, kao i svaki put, pripremili smo bogatu gastronomsku ponudu. Učesnici su, osim turističkih organizacija, koje su brojne, proizvođači hrane i pića. Nadam se da će posetioci BIG-a ovog vikenda uživati u bogatoj ponudi i u skladu sa nazivom Sajma, što bolje upoznati svoju zemlju koja je izuzetno lepa, a u šta smo se uverili i kroz promo ture koje smo do sada realizovali i sve kroz promocije, kao i da je veliko interesovanje „, rekla je dr Pavlović.

Ona je najavila i kampanju ,,Vojvođanski ručak“, koji će trajati od septembra do kraja tekuće godine.
Sajam domaćeg turizma je realizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.