Sekretar Božić uručio vrednu opremu za „Vode Vojvodine“

0
306
romanolil.net

Novi Sad , 30. mart 2021.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić predao je danas direktoru Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine” Srđanu Kruževiću na upotrebu 1.200 metara mobilnih brana protiv poplava, čiju nabavku je sufinansirala Evropska unija sa 85 odsto sredstava u okviru projekta „Stojimo zajedno“.

Sekretar Božić je tom prilikom pohvalio ozbiljnost i organizaciju zaposlenih u „Vodama Vojvodine” i naglasio da to preduzeće raspolaže sa dovoljno opreme i stručnim kadrom za slučaj bilo koje vanredne situacije.

„Vrednost projekta u kojem učestvuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznosi oko 670.000 evra, od kojih je Evropska unija sufinansirala 85% preko IPA II programa i Evropskog regionalnog razvojnog fonda. U okviru svojih aktivnosti Sekretarijat je ugovorio izradu elaborata koji se odnosi na oblast odbrane od poplava i rano, preventivno delovanje u slučaju prirodnih nepogoda, kao i nabavku opreme koja se odvijala u dve faze.