Sekretar Basta prisustvovao izbornoj Skupštini Sportskog saveza Vojvodine

0
268
romanolil.net

Novi Sad, 10. juna – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dana Basta prisustvovao je izbornoj Skupštini sportskog saveza Vojvodine , koja je održala današ u amfiteatru novosadskog Sense. 

Za novu predsjednicu SSV izabrana je Jasmina Juras, međunarodni košarkaški sudija, koji je u funkciji prvog čovjeka krovnih sportskih organizacija Vojvodine zamjenik proslavljenog odbojke Slobodana Boškana.

Sekretar Basta pozdravio je delegat Skupštine i poželevši im uspješan rad, nazvao je današnjom zbornom skupštinom specifičnom po tome što je kandidat za predsjednika Sportskog saveza Vojvodine, po prvom putu u istoriji, žena.

„Današnja zborna Skupština krovnih sportskih organizacija Vojvodine specifična je po tome što postoji samo jedan kandidat i što je za predsjednika Sportskog saveza Vojvodine, po prvom putu u istoriji, kandidirana žena. Jasmina Juras je trenutno postala prva žena iz Srbije koja je sudila na svim velikim svjetskim košarkarskim takmičenjima, a od danas, i prva žena na čelu SSV „rekao je Basta.

Sekretar se zahvalio i dosađivao predsjednikom SSV, našim proslavljenim odbojkašu Slobodana Boškanu na angažmanu u Savezu i poželio mu mnogo uspjeha u svojoj karijeri.

Novoizabrana predsjednika SSV Jasmina Juras ukratko predstavio je svoj dosadašnji sportski rad i upoznao delegat sa prijedlogom plana i programa rada Saveza za budući period od četiri godine.

Na Skupštini je izabran novi Upravni odbor i Nadzorni odbor Sportskog saveza Vojvodine.