Sekretar Basta primio svetsku šampionku u bacanju koplja Adrianu Vilagoš

0
251
romanolil.net

Pokrajinski sekrertar za sport i omladinu Dane Basta priredio je danas prijem za atletičarku Adrianu Vilagoš koja je nedavno osvojila zlatnu medalju u Najrobiju, u bacanju koplja na juniorskom prvenstvu sveta.

Ona je na takmičenju u Africi obezbedila najviše mesto na pobedničkom postolju još u prvoj seriji kada je koplje teško 600 grama bacila 61,46 metara, te postavila novi državni rekord i najbolji rezultat na svetu u ovoj kategoriji.

Resorni sekretar Basta čestitao je Adriani i njenoj majci i treneru Đerđi Vilagoš ovaj izuzetan uspeh postignut na ovom velikom takmičenju.

„Veoma mi je drago što je Adriana naš stipendista.Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je prepoznao njen talenat i nastojaćemo da je podržimo kada god je to moguće.Pratićemo Adrianu i njen rad, a posebno ćemo se truditi da je podržimo u pripremama za predstojeće Olimpijske igre u Parizu“, istakao je Basta i poželeo Adriani da i dalje predano radi i trenira i donosi sjajna odličja u Srbiju.

Adriana Vilagoš se zahvalila na podršci i današnjem prijemu, te istakla da je uspeh koji je postigla bio rezultat prethodne pripreme i istrajnog treniranja.

„Imala sam jaku konkurenciju. Reč je o Grkinji Elini Cenko kojoj je pripalo drugo mesto i Kubanki Žozelini Bahar Rohas koja je bila treća na ovom takmičenju.Moje prvo bacanje je već bilo dobro tako da sam već u prvoj seriji obezbedila prednost sa svojim rezultatom“, kazala je Adriana.

Ova vredna devojčica iz Malog Iđoša je svoje sportske aktivnosti započela treniranjem rukometa, a kako je istakla njena majka Đerđi, ujedno i njen trener, u svet atletike zakoračila je pre osam godina na jednom školskom takmičenju gde se oprobala u bacanju vorteksa a onda odabrala koplje sa kojim je postigla izuzetne rezultate.

„Mislim da je Adriana ove godine, pogotovo u poslednjih nedelju dana, ostvarila sjajne rezultate.Njen pobednički hitac je vodeći svetski rezultat koji je nastao iz njene velike požrtvovanosti, upornog rada i treniranja.Mislim da joj je to otvorilo put da se polako priključi najboljim kopljašima sveta“, istakla je Đerđi Vilagoš koja se još jednom zahvalila na podršci i razumevanju iz Pokrajine.