Sekretar Basta potpisao ugovor sa gradonačelnikom Lukačem o opremanju stadiona OFK „Kikinda 1909“

0
315

Novi Sad, 6. april 2021. godine

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Kikindu, gde se sastao sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem, sa kojim je potpisao ugovor o finansiranju opremanja stadiona OFK „Kikinda 1909“.

„Ugovor je vredan gotovo milion dinara, a sredstva će biti iskorišćena za nabavku i montažu 920 sedišta na istočnoj tribini Gradskog stadiona“, istakao je Basta i dodao da je resorni sekretarijat na konkursu za finansiranje posebnih programa – projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini prepoznao potrebu Grada Kikinde za zajedničkim učešćem u opremanju tog značajnog sportskog objekta.

Sekretar Basta je naveo da je današnji sastanak bio izuzetno konstruktivan, te da su razmotreni dalji planovi, program i strategija ulaganja u razvoj kikindskog sporta. On je naglasio da se novim investicijama u toj oblasti stvaraju uslovi za bolji i ispunjeniji život mladih ljudi i školske dece, ali i ukupnog stanovništva ovog kraja, a profesionalnim sportistima omogućavaju viši standardi za bavljenje sportom.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač rekao je da je Kikinda grad sporta i posebno zahvalio na današnjoj poseti sekretara Baste, čiji je povod podrška razvoju sportske infrastrukture u ovoj sredini.

„Razgovarali smo i o projektima koji će tek biti realizovani, kao i o konkursima na kojima ćemo učestvovati, kao Grad Kikinda, zajedno sa svim školama i sportskim kolektivima.Kikinda zaslužuje Gradski stadion na zavidnom nivou, a sa ovim opremanjem podići ćemo kvalitet ovog sportskog objekta“, istakao je gradonačelnik i ukazao na spremnost, kako Grada, tako i ozbiljnog kluba kakav je OFK „Kikinda 1909“, da postane nosilac razvoja fudbala u severnom Banatu.

U okviru današnje posete sekretar Basta je, pored Gradskog stadiona, obišao i Osnovnu školu „Jovan Popović“, gde je zajedno sa predsednikom Saveza za školski sport Vojvodine Branislavom Tešićem uručio sportsku opremu i rekvizite, kao i školu fudbala za decu „Mladi vukovi“.