Sekretar Basta posetio Sombor – potpisan ugovor o adaptaciji u hali „Mostonga“

0
393
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Sombor i tom prilikom sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem potpisao ugovor o finansiranju radova na adaptaciji osvetljenja i elektroenergetskih instalacija u Gradskoj hali „Mostonga“.

„Resorni sekretarijat je ovim ugovorom obezbedio preko 8,38 miliona dinara za zamenu postojećeg osvetljenja, kako bi se postigli neophodni standardi za odigravanje prvenstvenih utakmica i uštede električne energije. Očekujemo sjajne rezultate od naših sportista i raduje činjenica što možemo da pomognemo i uložimo u razvoj sportske infrastrukture“, istakao je Basta.

On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat uložio prošle godine 2,16 miliona dinara u opremanje fitnes–centra na Gradskom stadionu „Radnički“, koji je danas obišao sa svojim domaćinima. Reč je o objektu koji je na raspolaganju svim sportistima u Somboru, i zato je, kako je Basta rekao, ova podrška utoliko značajnija.

„Razvoj sportske infrastrukture i školskog sporta i dalje ostaje prioritet“, poručio je sekretar i dodao da će ovakva podrška kako Somboru, tako i ostalim lokalnim samoupravama u našoj pokrajini, biti nastavljena.

Gradonačelnik Antonio Ratković zahvalio je na pomoći Pokrajine istakavši značaj ulaganja u novu rasvetu Gradske hale „Mostonga“, posebno kada se uzmu u obzir potrebe svih sportskih klubova koji se tu takmiče i treniraju, ali i građana koji u njoj provode dosta vremena.

„Izvođenje radova planirano je tokom leta, tako da očekujemo da će od jeseni ovu halu svi sportisti u Somboru moći da koriste uz novu rasvetu“, naglasio je Ratković.

Ukazavši na značaj opremanja fitnes-centra, kao i tribina na otvorenom bazenu, što je, kako je naveo, velika zasluga Pokrajine, on je naglasio da Grad Sombor pruža veliku podršku razvoju sporta i omladine, zajedno sa Sportskim centrom „Soko“ i Sportskim savezom, stipendira najperspektivnije sportiste i redovno organizuje besplatne programe. Cilj je da se uključi što više mladih, pre svega školske dece, te da sport bude dostupan svima.