Sekretar Aleksandar Sofić posetio opštinu Bačka Topola

0
423

Bačka Topola/Novi Sad, 15. april – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti opštini Bačka Topola gde se sastao sa predsednikom te opštine Adrianom Satmarijem.

Na sastanku u zgradi Opštinske uprave Satmari i Sofić razgovarali su o trenutnom stanju, mogućnostima i potrebama ove opštine, kao i primeni Plana razvoja lokalnih samouprava za predstojeći period i učešću lokalnih samouprava na konkursima za povlačenje sredstava iz dostpunih EU fondova.

S tim u vezi Sofić je naglasio da su aktivnosti Sekretarijata usmerene u pravcu izgradnje efikasne i savremene lokalne samouprave i predlaganje mera za modernizaciju rada lokalne samouprave.

Resorni sekretar je naveo da je Bačka Topola dobar primer opštine koja aktivno uzima učešće u svim konkursnim aktivnostima koje sporovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

„U prilog tome govori i činjenica da su predstavnici opštine Bačka Topola prepoznali i značaj uvođenja eUprave i delegirali svoje predstavnike koji su nedavno u Novom Sadu i Kargujevcu prošli obuke za korišćenje postojećih i novih informacionih usluga koje bi trebalo da zažive u narednom periodu“, rekao je Sofić.

Takođe, poručio je da će u predstojećem procesu izrade planova razvoja u loklanim samoupravama, osim tematskih radnih grupa za nadzor i praćenje i učešća Razvojne agencije Vojvodine u ovom procesu, veliku ulogu imati i jasna i transparentna komunikacija sa predstavnicima loklanih samouprava.

Sastanku u Bačkoj Topoli prisustvovali su pomoćnik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Šandor Egereši i načelnik Opštine Bačka Topola Peter Sedlar