SASTANAK NADBISKUPA BEGRADSKOG I NACIONALNI TIM ROMA SRBIJE

0
333
romanolil.net

Dana,12.11.2021. je u popodnevnim časovima u prostorijama „Beogradske nadbiskupije i metropolje“ srećan rođendan Nadbiskupu i mitropolitu mons. Stanislavu Hočevaru poželela je delegacija Nacionalnog tima Roma Srbije, koje je osnovalo udruženje „Romska inicijativa za održivi razvoj“ u saradnji sa FSS Srbije SSS Srbije, ali i predstavnici nekadašnjeg romskog fudbalskog kluba Sloboda iz Beograda, koji su nakon dugogodišnjeg gašenja, obnovili klub sa ciljem daljeg postojanja i razvoja  romske zajednice kroz sport.

Naime, nadbiskup beogradski primio je delegaciju kako bi im poželio sretan put pred odlazak u Vatikan gde ih očekuje mnoštvo događaja, ali i susret sa njegovom svetošću Papom Frančeskom, ali i sa velikim klubom u Rimu, poput SS Lazio u čijem sportskom centru će delegacije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Češke i Slovenije odsesti.

Razgovorom sa nadbiskupom Stanislavom Hočevarom,tekao je u najboljem mogućem toku, sa konkretnim dogovorima o zajedničkom delovanju za poboljšanje uslova oko sporta, ali i na svim poljima razvojnih procesa romske zajednice u Srbiji za bržu i bolju integraciju u društvene tokove.

Dosta se pričalo na temu potreba za sam razvoj fudbala u romskoj zajednici, ali i konkretnim potrebama kao što su teren, oprema, podrška u svakom smislu, logističkom, tehničkom i finansijskom.

Novi konkretan susret održaće se nakon povratka iz Vatikana i tada će se defeinisati određeni programi i projekti, ali i susret sa visokim zvaničnicima Vlade RS za realizaciju istih.

Veliko hvala na divnom prijemu i još ugodnijem razgovoru, kao i zajedničkim ciljevima za napredak Roma i Romkinja u RS, rekao je Milorad Popović.

Milorad Popović