Saradnja sa Uneskom na polju kulturnog turizma i telekomunikacija

0
426
romanolil.net

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i predsednik Komisije Republike Srbije za saradnju sa Uneskom, Goran Milašinović, razgovarali su danas o mogućim projektima u okviru saradnje Republike Srbije sa Uneskom u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i komunikacija.

Ministarka Matić je ovom prilikom naglasila da joj je čast što je prethodnih godina bila član Komisije i izrazila spremnost da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastavi da se angažuje u saradnji sa Uneskom, posebno u oblasti kulturnog turizma sa ciljem podizanja ugleda i promovisanja Republike Srbije u svetu kroz kulturološki i turistički zanimljive destinacije.

Ona je takođe ukazala na mogućnost saradnje u oblasti telekomunikacija, kao i angažovanog učešća u projektima za razvoj medijske i informacione pismenosti koje je Ministarstvo i do sada podržavalo.

Predsednik Komisije za saradnju sa Uneskom, Goran Milašinović je napomenuo da je generalna konferencija Uneskoa zakazana u novembru u Parizu, prilika za razvijanje ideja za projekte i međunarodnu saradnju, ističući kao jednu od veoma važnih tema i veštačku inteligenciju.

Sastanku je prisustvovala i državna sekretarka Ministarstva spoljnih poslova Aleksandra Kovač koja je takođe ocenila da postoji širok prostor saradnje na polju informaciono komunikacionih tehnologija.