Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

0
226
romanolil.net

Pokrajinska vlada je danas donela rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine usmeri ukupno 139,5 miliona dinara za građevinske radove na objektu Centra za radiologiju i Centra za laboratorijsku medicinu, zatim za restauraciju objekta Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju, te za investiciono održavanje toplovoda u krugu Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Centri za radiologiju i laboratorijsku medicinu smešteni su u zgradi Stare poliklinike, koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka i do danas nije ozbiljno rekonstruisana. Kako se u njoj nalazi vredna medicinska oprema i izvode se laboratorijske analize sa infektivnim materijalom, neophodno je da se omoguće uslovi za bezbedan i nesmetan rad zaposlenih i prijem pacijenata.

Zbog toga je Pokrajinska vlada obezbedila 52,8 miliona dinara za građevinske radove, koji će, između ostalog, obuhvatiti zamenu unutrašnje i spoljne stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova, zamenu vodovodne i kanalizacione instalacije i obnovu fasade.

Za radove na restauraciji objekta Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju KCV izdvojen je 71,1 milion dinara, u okviru kapitalnog projekta zaštite građevinskog nasleđa Novog Sada,

Za investiciono održavanje toplovoda – zamenu dotrajalih podzemnih toplovodnih cevi i drugih pratećih delova – u krugu Klinike za ginekologiju i akušerstvo, od kotlarnice do podstanice, izdvojeno je 15,6 miliona dinara. Time će se obezbediti nesmetan rad najvećeg porodilišta u Vojvodini.

Na sednici je doneto i rešenje da se izdvoji ukupno 68 miliona dinara za završetak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, dok je za sanaciju odbojnika (stubova) u pretpristaništu prevodnice brane na Tisi obezbeđeno 22,9 miliona dinara.

Izdvojena su i sredstva u iznosu od 12 miliona dinara za projekat energetske sanacije sportske hale u Gajdobri.