Rukovodstvo Nacionalni Saveta u poseti gradu Požarevcu i GO Kostolac

0
393
romanolil.net

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, održao je radne sastanke sa rukovodstvom grada Požarevca i GO Kostolac.

Nakić je nakon odvojenih razgovora sa gradskim većnikom za socijalna pitanja Dejanom Krstićem i sa predsednikom GO Kostolac, Serdžom Krstanoski, zaključio da Grad i Opština imaju veoma zapažene rezultate u procesu inkluzije Roma, kao i da veliki broj angažovanih Roma u gradskim i opštinskim telima može da posluži kao primer drugim jedinicama lokalnih samouprava.


Nakon obavljenih razgovora sa čelnicima Grada i Opštine, rukovodstvo N.S.R.M.N prisustvovalo je svečanom otvaranju prostorija Udruženja Roma „Radna mala“ iz Požarevca, nakon čega su obišli romska naselja i razgovaralo sa meštanima o problemima sa kojima se susreću.


U ime Grada i Opštine, pored gradskog većnika Krstića i predsesnika Krstanoskog, sastancima su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Darko Grubetić, pomoćnik predsednika opštine i član opštinskog veća Bajram Morina, pedagoški asistent Elvis Morina, koordinatori za romska pitanja Memet Mecanović i Igor Veljković.


Delegaciju Nacionalnog saveta, pored predsednika Nakića, činili su predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, generalni sekretar Dejan Vlajković i direktor Kulturnog centra Roma u Pančevu Stevan Jovanović.