Rolingstonsi-Roni Vud

0
458

MOĆ KULTURE

Ciganin sam ja, nemam nikoga, osim jedne stare violine.S pesmom tugujem, s pesmom drugujem, pesmi ljubav, život dugujem. Stari cigani, već su pomrli…Roni Vud, legendarni gitarista– Rolingstonsta-za svoj 60 rođendan od kolege iz benda je dobio na poklon figuru karavana jer mu je želja bila da svet proputuje kao i njegovi preci karavanom.Šta će mu karavan kada može da bira bilo koje prevozno sredstvo na svetu (toliko su bili popularni)

.Jednostavno to su: Rolingstonsi i Roni Vud!A, da li je baš tako naizgled  jednostavno.Kada pažljivo pročitate pregršt putopisa, istorijskih zapisa, intervijua, novina, časopisa, a sagledate stvari u celini, polako izniče negde u prolomu duše iskra, te Vam zaigra prekrasan leptirić u stomaku.Potom kao grom iz vedra neba, otvaraju se vidici, shvatanje suštine, ali ne samo naslova ili slogana.

Sve to što ste pročitali pretvara se i filmske inserte i duhovno saznanje. Roni Vud, legendarni gitarista „Rolingstonsa“ je poreklom Roma, (želja mu je bila da svet proputuje kao i njegovi preci karavanom).

Nije se stideo da to kaže svojim kolegama iz benda, novinarima, prijateljima. Naprotiv, nostalgija ga je vukla (da svet proputuje kao i njegovi preci karavanom). Na sreću nostalgija je ostala samo nostalgija i ništa više, svet je obišao avionima, brodovima, jahtama, automobilima kao vrhunski gitarista u svom bendu. Rolingstonsi su bili neprkosloveni desetinama godina na svetskoj muzičkoj sceni, uz njih su odrastale mnoge generacije mladih, a njihova muzika živi i danas.

 – Angie, Lady Jane,Indian Girl

Ja za sigurno ne znam mnogo, ali znam jedno (nije da nas nema, ima nas.. svakojakih, raznolikih).Vama koji skrivate svoj identitet, čuvajte svoje blago.Budite i dalje glavoklimi ipak, naši ste prihvatićemo se kumstva!U to ime kumovi, kume i kumići živeli.