PRIREĐEN PRIJEM ZA NAJBOLJEG MLADOG ŠAHISTU OD STRANE POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT AP VOJVODINE

0
266
romanolil.net

20 Evropsko prvenstvo u šahu u kategoriji do 12 godina održano je u RS na kome je mladi šahista Andrej Ljepić u takmičenju  u ubrzanom i brzopoteznom šahu osvojio prvo mesto Starog kontinenta i iza sebe ostavio kvalitetne mlade šahiste iz Rusije Vetokina i Novožilova koji su osvojili 2 i 3 mesto.

Tim povodom pokrajinski sekretar za sport Dane Basta organizovao je prijem za našeg mladog šampiona Evrope koji je istorijskim uspehom sa 7,5 poena iz devet partija koje je odigrao na prestižnom takmičenju.

Dane Basta je čestitao mladom Andreju na svim uspesima iz 2021 godine i nagovestio da će šah biti uvršten u kategoriju sportova od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu i da će svi mladi šahisti koji predstavljaju Srbiju na prestižnim takmičenjima, imati bezuslovnu potrebnu pomoć u budućnosti.

Raduje nas sve ovaj trofej mladog Andreja i verujemo da će u budućnosti biti mnogo više medalja, sada kada je pokrajinski sekretarijat za sport AP Vojvodine uz mlade talente. Andrej nije sakrivao ushićenje jer je ovo prestižno takmičenje održano u Srbiji, što mu je verujemo dalo dodatni stimulans za istorijski uspeh.

Milorad Popović