Potpredsednik Branko Ćurčić posetio Sombor

0
269
romanolil.net

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, koji je ujedno i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, sastao se danas sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem i predsednikom Skupštine grada Zoranom Rusom.

Tokom sastanka razgovaralo se o potencijalima somborske industrijske zone, formiranju biznis inkubatora na teritoriji Zapadnobačkog okruga, kao i o razvoju ženskog i socijalnog preduzetništva.

Potpredsednik Ćurčić naglasio je da je cilj sastanka da se utvrde zajedničke ideje i zaključci o tome šta je Somboru potrebno, kako bi se obezbedili svi preduslovi za usmeravanje investitora ka tom gradu.

Gradonačelnik Antonio Ratković istakao je da je zahvaljujući pomoći Pokrajinske vlade Grad Sombor uspeo da realizuje brojne projekte, među kojima je i izgradnja industrijske zone, te da se zajednički radi na projektima realizacije saobraćajnice Stapar–Sivac, kao i na izgradnji buster stanice u Staparu.

Nakon sastanka posvećenog budućim zajedničkim projektima, potpredsednik Ćurčić i gradonačelnik Ratković obišli su industrijsku zonu u Somboru.