Raspisan konkurs za kupovinu kuća na selu

0
305
romanolil.net

Grad Sombor zajedno sa Ministarstvom za brigu o selu sprovodi javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora.

Pravo da konkurišu imaju bračni parovi/parovi u trajnijoj vanbračnoj zajednici, samohrani roditelji, mladi poljoprivrednici, koji nisu vlasnici ili suvlasnici nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije.

Seoska kuća sa okućnicom koja se kupuje mora da je upisana u katastar nepokretnosti na ime prodavca.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu iznosi 1.200.00,00 dinara.

POSTUPAK UČESTVOVANJA NA KONKURSU:

1.Zainteresovano lice/a podnosi prijavu (izražava zainteresovanost na propisanom obrascu), na pisarnici Gradske uprave grada Sombora, Uslužni centar (zgrada „Županije“), Sombor, Trg cara Uroša 1 šalter 10 – 12, svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 časova.
2.Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u daljem tekstu: Komisija), nakon prijema izražavanja zainteresovanosti (izjave), proverava ispunjenost uslova koji se odnose na predloženu nepokretnost i dostavlja zahtev Komisiji za utvrđivanje tržišne vrednosti nepokretnosti da izvrši procenu vrednosti nepokretnosti.
3.Nakon utvrđivanja ispunjenosti uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom za čiju kupovinu podnosioci prijave konkurišu te utvrđivanja tržišne vrednosti nepokretnosti, Komisija će pozvati podnosioce prijave da predaju potrebnu dokumentaciju.
4.Nakon utvrđivanja ispunjenosti uslova za konkurisanje od strane podnosioca prijave, provere formalne ispravnosti dokumenta, Komisija i podosioci prijave će zajednički popuniti i podneti prijava na obrascu propisanom od strane Ministarstva za brigu o selu.
Informacije o uslovima i načinu konkurisanja, kao i obrazac prijave možete da preuzmete na sledećem linku:

Обавештење о Јавном конкурсу Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину кућа на селу (2021.)

Za sve dodatne informacije možete da pozovete 025-468-274 i 025/468-176