Radost za osnovce

0
544
romanolil.net

 “Predsednik udruženja “Beli Golub”  iz Bačkog Monoštora, Stevan Oršoš  je realizator projekta „Podrška obrazovanju romskoj deci“, a koji podrazumeva podelu školskog pribora deci romske nacionalnosti  koja pohađaju osnovnu školu od 1. do 8. razreda.

Danas je podeljeno ukupno 64 paketa školskog pribora.

Projekat  „Podrška obrazovanju romskoj deci“  finansira grad Sombor – rekao nam je Stevan Oršoš.

Podeli školskog pribora prisustvovali su: Goran Milić narodni poslanik, Jelena Jovanović pokrajinska poslanica, Aleksandar Radulović koordinator za romska pitanja grada Sombora,  Stevan Oršoš predsednik udruženja Roma „Beli Golub“.

Narodni poslanik u Skupštini  Republike Srbije Goran Milić, istakao je neophodnost  kontinuiriane podrške,  kad je u pitanje obrazovanje romske dece, te tom prilikom naveo gradsku upravu Sombor kao primer dobre prakse.

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović  je poželela  svoj deci  uspešnu  novu  školsku godinu, uz napomenu da je obrazovanje ključ rešavanje mnogih naših problema, takođe je istakla veoma uspešnu saradnju sa romskim OCD.

Koordinator za romska pitanja grada Sombora Aleksandar Radulović, je rekao: LAP –Roma je veoma bitna spona u integraciji  Roma koji su naseljeni na teritorriji grada Sombora, takođe je napomenuo da se u okviru LAP-a Roma svake godine raspisuje javni poziv za romske  OCD, kao što je i projekat „Podrška obrazovanju romskoj deci“.Ovim projektom je predviđeno da so obezbedi još dvesta kompleta školskoga pribora.