RADNIČKI 1912 ODRŽAO ČAS FUDBALA RUMLJANIMA

0
167
romanolil.net

FK PRVI MAJ – FK RADNIČKI 1912 0:2(0:2)

Strelci: Rančić(‘4) i Kovačević(’11)

Sjajna partija naših momaka na uvek nezgodnom gostovanju u Rumi. Već u 4.minutu Mirkov šalje upotrebljiv centaršut sa leve strane na drugu stativu a sve to prati Rančić koji uklizava i postiže svoj prvi gol u dresu Radničkog 1912 za 0:1! Samo šest minuta kasnije totalni šok za domaće,

Avdić sa desne strane nakon driblinga ubacuje loptu na pet metara od gola Rumljana što vešto koristi Kovačević i ubacuje loptu u nebranjenu mrežu za velikih 0:2! I pored brzog vođstva nisu stali fudbaleri Radničkog 1912 i nastavili su sa napadima. Avdić pokušava sa 7-8 metara međutim njegov šut završava preko gola. 

Igrao se 27.minut kada je Šveljo poslao dubinsku loptu za Kovačevića koji izbija pred golmana Prvog Maja ali pravi potez više i šansa odlazi u nepovrat. Rančić asistira glavom za Kovačevića u 30. minutu ali šut našeg golgetera završava pored gola. 

U poslednjem minutu prvog dela Kovačević još jednom ne koristi idealnu šansu. Mogli su Somborci da zapečate utakmicu u 47. minutu kada je Jovanović uputio dobar centaršut na Kovačevića čiji šut brani golman Rumljana. 

Krenula je ekipa Prvog Maja u konstantne napade ka našem golu od 50.minuta. Odolevao je naš tim disciplinovanom igrom tako da i pored konstantnog pritiska domaći nisu ni jednom ozbiljnije ugrozili gol mladog Štorka. 

Pokušali su Rumljani u nekoliko navrata u poslednjih petnaest minuta ali bez veće opasnosti za naš gol. 

Odigrao je naš tim utakmicu za udžbenike uz maksimalno zalaganje tako da rezultat nije mogao izostati. U poslednjem kolu prvog dela naši momci dočekuju kvalitetni tim Bečeja.