Radni sastanak sekretara Sakalaša i ministarke Čomić

0
264
romanolil.net

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš primio je danas ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić, s kojom je razgovarao o budućoj saradnji između resornog ministarstva i sekretarijata.

U okviru radnog sastanka Sakalaš je predstavio delokrug rada Sekretarijata, kao i njegove aktivnosti.

„Zajedničke nadležnosti Ministarstva i Sekretarijata se najviše ogledaju u očuvanju i promociji prava i identiteta nacionalnih manjina. Sekretarijat je spreman za saradnju u tim oblastima, a uključićemo i druge aktere u cilju ostvarivanja što boljih rezultata. Primere dobre prakse sa teritorije AP Vojvodine rado ćemo podeliti“, rekao je Sakalaš.

Poseta Pokrajinskoj vladi je imala za cilj razmenu informacija, čime će se lokalnim samoupravama omogućiti puna primena zakona iz zajedničke nadležnosti.

„Stručni tim Ministarstva obišao je sve upravne okruge kao i nacionalne savete nacionalnih manjina na teritoriji Republike Srbije, s ciljem da dokaže da predstavlja alat za svoje korisnike i da ima sluha za njihove potrebe“, objasnila je ministarka Čomić.