RADNI SASTANAK PREDSEDNIKA NAKIĆA I MINISTARKE ČOMIĆ – ZAPOŠLJAVANJE ROMA I ROMKINJA VAŽNO – POZIV VISOKO OBRAZOVANIM ROMIMA I ROMKINJAMA

0
332
romanolil.net

Danas je u kabinetu ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordane Čomić održan sastanak na kojem su učestvovali predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i v.d. direktorka Pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović.


Tema sastanka bila je podsticaj zapošljavanja visoko obrazovanih mladih Roma i Romkinja kroz programe države Srbije u skladu sa Strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Nacionalni savet Roma poziva visoko obrazovane Rome da se jave Nacionalnom savetu ili Pokrajinskoj kancelariji za inkluziju Roma kako bi se blagovremeno evidentirali mladi i omogućilo zapošljavanje u skladu sa njihovim stručnim kvalifikacijama.


Ideja je da se kroz direktan društveni dijalog sa Lokalnim samoupravama uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog radi na zapošljavanju visoko obrazovanih Roma.
Smatramo da bi ovakva vrsta dijaloga bila ne samo u interesu romske zajednice, već i kompletnog društva u celini.
U ime Ministarstva, pored ministarke Čomić, sastanku su prisustvovali državni sekretari Olena Papuga i Ninoslav Jovanović.

e-adrese ⤵️🔴

info@romskinacionalnisavet.org.rs🔵

info@inkluzijaroimavojvodina.rskon.tel. ⤵️☎️

+381112686019☎️ +38214881723