RADNI SASTANAK PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA I PREDSEDNIKA OPŠTINE OSEČINA

0
182
romanolil.net

U Nacionalnom savetu romske nacionalne, predsednik Nacionalnog saveta, Dalibor Nakić, održao je radni sastanak sa predsednikom opštine Osečina, Nikolom Tomićem. Pored dvojice predsednika, sastanku su prisustvovali predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i koordinator za romska pitanja u Osečini, Siniša Muratović.

U cilju dalje saradnje dveju institucija, predsednici su dogovorili da u narednoj, 2022. godini, saradnju podignu na viši nivo i zajedno rade na boljem položaju Roma u Osečini i čitavom Kolubarskom okrugu.

Naročito je važno i treba istaći da opština Osečina pruža veliku pažnju inkluziji Roma, što govore postignuti rezultati u predhodnom periodu.

Predsednik Nacionalnog saveta je u 2021. godini, zajedno sa saradnicima, obavio više od 50 radnih sastanaka sa predsednicima opština i gradonačelnicima širom Srbije i obišao blizu 100 romskih naselja, što je pokazatelj spremnosti da se ostvari kominikacija kako sa romskim stanovništvom, tako i sa donosiocima odluka, na opštu korist države Srbije i romske zajednice u celosti.