Radna subota sa zamenikom gradonačelnika beograda Goranom Vesićem

0
395
romanolil.net

Danas je izvršena još jedna u nizu akcija koju sprovodi Grad Beograd u cilju bolje obaveštenosti o značaju vakcinacije i samoj imunizaciji romskog stanovništva.

Na poziv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i generalni sekretar Dejan Vlajković, prisustvovali su vakcinaciji romskog stanovništva koja se obavila u zdravstvenoj ambulanti u Ripnju, GO Voždovac.

Nacionalni savet se zahvaljuje rukovodstvu grada Beogradu na velikoj požrtvovanosti kako bi se romsko stanovništvo blagovremeno informisalo o značaju imunizacije i samom procesu prijave za vakcinaciju, kao i na svakodnevnoj i sveobuhvatnoj inkluziji Roma koju sprovode u Beogradu.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo predsednici GO Voždovac, Ivani Tomić Ilić, koja sa svojim timom obilazi romska naslja kako bi građani bili blagovremeno informisani, kao i na pružanju podrške građanima na punktovima gde se obavlja imunizacija.

 O značaju vakcinacije i mogućnostima izbora vakcine koje je država Srbija obezbedila na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, govorio je predsdnik Nakić na konferenciji za medije:

http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=508549&fbclid=IwAR2k1FKlaKjLWrHhvft1yUTXEaNtVwaj_leqcyFlH5DwCzgy9-7hEBkms9w