Pronalaženje modaliteta podrške kinematografiji u uslovima pandemije

0
309
romanolil.net
Beograd, 20. mart 2021.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Grupacije za kinematografiju Privredne komore Srbije – Sekcije za distribuciju i prikazivače.

Na sastanku, kojem su prisustvovali potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i predstavnici Ministarstva finansija, bilo je reči o posledicama pandemije koronavirusa na poslovanje distributera i prikazivača.

Predstavnici PKS istakli su da je kinematografija jedna od grana koja se najbrže razvijala u poslednjih deset godina i da je Srbija, sa gotovo poslednjeg mesta u regionu, došla do pozicije zemlje koja ima najviše snimljenih filmova i najviše gledalaca, posebno zahvaljujući pomoći i subvencijama države za ovaj sektor.

Premijerka je naglasila da će se razgovori sa ovom industrijom nastaviti kako bi se pronašli odgovarajući načini i modaliteti podrške.

Brnabić i resorni ministri nastaviće razgovore i sa drugim predstavnicima sektora koji su pogođeni negativnim efektima pandemije koronavirusa.