Proglašena najbolja vina Fruške gore

0
417
romanolil.net

Čortanovci , 12. septembar 2021.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević,otvorio je danas u Čortanovcima četvrtu po redu manifestaciju Fruška gora Wine Show, na kojoj su proglašena najbolja vina Fruške gore.

Manifestacija je okupila predstavnike republičkih, pokrajinskih i lokalnih institucija i organizacija, distributere vina, somelijere, ugostitelje, vinske novinare, kojima se predstavilo 40 vinarija fruškogorskog vinogorja.

,,Današnji rezultati, priznanja i medalje sa oznakom TOP 50 pomoći će Fruškoj gori da pozicionira svoja vina na tržištu tamo gde ona odavno pripadaju – među vrhunskim vinima premijum kvaliteta. Fruškogorski vinari su pokazali da ceo ovaj region pravi izuzetna vina, nastavljajući da pomeraju granice srpskog vinarstva“, rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da je ovo podsticaj gastronomskom turizmu u Vojvodini, koji treba da zauzme bitan položaj u okviru celokupne turističke ponude.

Događaj su podržali: Pokrajinske vlada, Privredna komora Vojvodina, DDOR Novi Sad i OTP banka, a organizator je Udruženje vinara i vinogradara Srem – Fruška gora.

Namera organizatora ovog takmičenja, koje će sigurno prerasti u tradicionalno, jeste da se potrošačima na domaćem i međunarodnom tržištu pomogne pri kupovini fruškogorskih vina, čija oznaka – TOP 50 – jeste oznaka za kvalitet i regionalni identitet.