Prijem za uspešnog biciklistu Mihajla Stolića u Pokrajinskoj vladi

0
271
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je danas biciklistu Mihajla Stolića, koji je nedavno trijumfovao na juniorskoj trci za Svetski kup održan u Terezinu u Češkoj Republici.

Prijemu su prisustvovali i šef stručnog štaba Biciklističkog saveza Srbije i Stolićev trener u somborskom Biciklističkom klubu „S- tim“ Marko Sudarić i generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Nemanja Vajs.

Sekretar Basta čestitao je pobedu mladom Stoliću, članu somborskog „S-tima“ koji je u ovoj trci, u etapi dugoj 59 kilometara, u konkurenciji 120 vozača iz celog sveta, doneo do sada najveći uspeh srpskom juniorskom biciklizmu.
Resorni sekretar je istakao da je ovo i najveći uspeh u našoj biciklističkoj istoriji zbog kojeg smo izuzetno ponosni.

„Siguran sam da ćeš nastaviti da nižeš uspehe i zlatne medalje. Mi ćemo pratiti tvoj rad i trudićemo se da tebi i tvom klubu pomognemo. Verujem da ćeš ostvariti ciljeve koje imaš, jer si pokazao da i pored izuzetno jake konkurencije možeš da ostvariš vrhunski rezultat“, istakao je Basta.

Mihajlo Stolić se zahvalio na prijemu i podršci Pokrajinske vlade, što je podsticajno jer već u nedelju putuje na Evropsko prvenstvo u Italiju.

„Sve svoje snage ću usredsrediti na ovo takmičenje, na hronometar i drumsku trku koje su na programu u utorak i petak. Želim da se osvrnem na podršku, odnosno na stipendiju koju sam dobijao iz Pokrajine i pomoć iz Sombora što mi je pomoglo da se nesmetano bavim ovim veoma skupim sportom.

Zadovoljan sam uslovima koje imam u svom klubu i radom sa svojim trenerom, jer sva ta podrška čini da na trkama ostvarim što bolje rezultate“, istakao je Stolić i dodao da mu je cilj da što duže ostane u biciklizmu kao takmičar, a kasnije i kao profesionalac da pomaže mladima.

Trener Marko Sudarić je izrazio zadovoljstvo što je povod današnjeg susreta izuzetan rezultat u srskom biciklizmu, koji je pokazao da ima svoje šampione.

„Pored zahvalnosti na podršci Pokrajine i Grada Sombora, izuzetno nam je značajna i podrška Biciklističkog saveza Srbije.Mihajlo je sada napravio veliki rezultat.Tokom 30 godina od kada se organizuju svetski kupovi u biciklizmu Srbija je 14 puta imala rezultat u top deset.

Ovo je druga medalja, ali je prva pobeda. Ovo je uspeh koji je srpski biciklizam stavio i na evropsku i svetsku mapu.Mihajlo je predvodnik jedne zlatne generacije koju trenutno imamo i siguran sam da je ovim rezultatom trasirao put i za budućnost na planu profesionalne karijere“, istakao je Sudarić.