Prijem pripadnika romske nacionalne manjine

0
388
romanolil.net

Poverenica Srpske napredne stranke gradskog odbrora Sombor Dušanka Golubović i Republički poslanik Goran Milić sa saradnicima, primili su danas pripadnike romske nacionalnosti, sa kojima su razgovarali o intenzivaranju saradnje na realizaciji kako pojedinačnih tako i kolektivnih problema.

Sagovornici su se saglasili da je pored svih dosadašnjih postignutih vidljivih pomaka u romskoj zajednici “sazrelo vreme” velika šansa za još kvalitetniji i efikasniji pomak romske zajednice sa teritorije Grada Sombora.

„Otvoreni smo za saradnju na svim poljima imajući u vidu višedecenijsko prijateljstvo i potrebe romske zajednice“.

Sam današnji prijem pripadnika romske manjine je pokazao da znaju šta hoće, razgovarali smo o infrastrukturi, socijalnoj politici istakao je poslanik u Skupštini Republike Srbije Goran Milić.

Poverenica Srpske napredne stranke gradskog odbrora Sombor Dušanka Golubović je konstatovala da se iz gradskog budžeta LAP-a Roma, kontinuirano izdvajaju sredstva za unapređenje položaja, života i rada romske nacionalne manjine u Somboru.

“Zakazala sam za sutra obilazak terena, ono što se bude moglo rešiti, rešavamo odmah.

Postoje potrebe i potencijala za saradnju i u drugim oblastima, stoga moramo zajedničkim naporima i snagama da krenemo u realizaciju” – naglasila je poverenica Srpske napredne stranke gradskog odbrora Sombor Dušanka Golubović.