Predstavnici obrazovno-vaspitnih ustanova potpisali još deset ugovora u Sremskoj Mitrovici

0
358
romanolil.net

Novi Sad , 12. maj 2021.

Zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević prisustvovao je danas, u Domu učenika srednjih škola, potpisivanju ugovora po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice, kojim je opredeljeno ukupno 91 milion dinara za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

„Naš Sekretarijat, počev od 2017. godine, raspisuje konkurs za investicije u oblasti obrazovanja i više stotina projekata realizovano je od tada na teritoriji AP Vojvodine. Nastavljamo sa ulaganjem u objekte obrazovno-vaspitnih ustanova i s ponosom ističem da je naš odnos prema obrazovanju i realizaciji nastavnog plana i programa na zavidnom nivou, a sredstva koja smo ove godine obezbedili na osnovu konkursa doprineće boljim uslovima rada učenika i nastavnog osoblja”, kazao je Kovačević.

Direktorka Mitrovačke gimnazije Mirjana Đorđević je istakla da je i ranijih godina konkurisala za sredstva iz budzeta resornog sekretarijata.

„Ove godine nam je odobreno 2,3 miliona dinara za adaptaciju sanitarnih čvorova u školi. Sekretarijat doživljavamo kao partnere i zahvaljujući konkursima koje raspisuju uspeli smo da stvorimo lepše mesto za rad i boravak u našoj školi”, istakla direktorka Đorđević.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, kao i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić, koji su zahvalili na podršci Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata. Uručivanje ugovora nastavlja se sutra, kada će potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević uručiti preostalih 18 ugovora u Zrenjaninu.