Predsednik Vučić uručio donaciju predsedsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine

0
305
romanolil.net

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras predsedavajućem i srpskom članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku respiratore i drugu medicinsku opremu za Republiku Srpsku, kao pomoć u borbi protiv virusa korona.

„Večeras možete da vidite 30 kliničkih i 5 transportnih respiratora i 10.000 zaštitnih maski. To je poklon Republici Srpskoj. Mi smo se kao država odgovorno ponašali. Država koja ima sve, i za budućnost, ali i da pomogne  svojoj braći i prijateljima. Važno je da zajednički pokušamo da se suprotstavimo ovoj pošasti. Mi smo spremni da pomognemo u svakom trenutku i uvek ćemo biti uz naš narod i sve druge kojima je podrška neophodna“, istakao je predsednik Vučić i dodao da će Srbija sve teške pacijente iz regiona, pre svega iz Republike Srpske, moći da primi i pomogne.  „Pobedićemo zajednički ovu pandemiju! Borićemo se za svaki život i pobedićemo“, poručio je predsednik Vučić. 

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je juče zatražio pomoć jer je epidemijska situacija u Republici Srpskoj teška i da je sve više onih koji zahtevaju hospitalizaciju.  „Ne samo da su građani Srbije dobili ono što im je bilo potrebno obezbediti, nego Srbija pokazuje svoje liderstvo i u regionu i zato smo mogli da vidimo pre nekoliko dana pomoć koja je išla u Federaciju, a ovo je kontinuirana pomoć Republici Srpskoj“, naveo je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i dodao da je od početka pandemije Srbija delila sa Republikom Srpskom sve ono što je bilo moguće. 

„Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem oko mogućnosti korišćenja kapaciteta u Srbiji i sve je to stavljeno na raspolaganje. Ono što ovde vidimo je bratska briga i bratska pomoć. Još jednom hvala, u ime svih ljudi iz Republike Srpske“, poručio je Milorad Dodik. 

Krnješevci,23. mart 2021. godine