Predrag Vuletić u poseti Domu „Veternik“

0
251
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je danas, sa saradnicima, obišao Dom „Veternik“ u Veterniku.

Sekretar je obišao objekte Doma u kojem su smešteni korisnici, bez obzira na stepen podrške, kao i objekte malih kućnih zajednica. Tokom posete korisnici su bili uključeni u svoje redovne aktivnosti, dok su u jednom delu ustanove u toku radovi na jednom od paviljona i vešeraju.

Pokrajinski sekretar je rekao da je Pokrajinska vlada u prethodnih pet godina samo u Dom „Veternik“ uložila 140 miliona dinara kako u poboljšanje uslova stanovanja, tako i u programske aktivnosti koje se tiču samog rada sa korisnicima.

„U periodu od 2018. godine do danas, inspektori su obavili 17 inspekcijskih nadzora u ustanovama za decu na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine“, istakao je Vuletić i dodao da, osim redovnih nadzora koji su vršeni, Pokrajinski sekrtarijat do sada nije imao nije imao prijava ili sumnji na zlostavljanje i zanemarivanje u ustanovama za decu.“

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je podsetio da je na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine šest ustanova za smeštaj dece i mladih.