Milan Konjević u poznim godinama kroz čitav život

0
247
romanolil.net

Datum: 24 Septembra, 2021.

U okviru proslave jubileja 55 godina postojanja i rada Galerije „Milan Konjović“, u četvrtak, 23. septembra, u Velikoj skupštinskoj sali zgrade Županije održana je svečana promocija knjige „Milan Konjović – U poznim godinama kroz čitav život“ autorke Irme Lang.

Knjigu su predstavili recenzent dr Jasna Jovanov, dr Saša Radojčić, kao i sama autorka, a nekoliko odlomaka iz knjige publici je dočarao glumac Ninoslav Đorđević.

„Milan Konjović – U poznim godinama kroz čitav život“ čine zabeleške iz dnevnika koje je autorka kao dugogodišnja direktorka Galerije vodila od 1983. do 1993. godine, tokom poslednjih deset godina maestrovog života.

Knjiga obuhvata devet rukopisa i svesaka koji su ispunjeni zapažanjima i podacima o umetniku, motivima, kontaktima koje je održavao i njegovim izjavama, pa i komentarima o sopstvenim slikama.

Tokom promocije autorka Irma Lang je istakla da je ovo delo čuva dragocena svedočenja o umetnosti, ljudima, mestima, o životu koja večito govore o jednoj kompletnoj i kompleksnoj ličnosti, velikom umetniku, o posvećeniku i zaljubljeniku u život.