Potpredsednik Ćurčić u Subotici i Senti o kreiranju privrednog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta

0
372
romanolil.net

Novi Sad , 27. maj 2021.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić posetio je danas Suboticu i Sentu, gde se razgovaralo o aktivnostima koje treba da doprinesu održivosti investicionog nivoa u Pokrajini i kreiranju privrednog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta.

Potpredsednik Ćurčić je u razgovoru sa predsednikom Opštine Senta Rudolfom Cegledijem i članom Gradskog veća zaduženim za privredu u Subotici Srđanom Samardzićem istakao da je cilj poseta vojvođanskim gradovima i opštinama da se razmene informacije o aktuelnoj situaciji u privredi i ekonomskim kretanjima.

Akcenat je, kako je Ćurčić naveo, na razvijanju industrijskih zona kako bi se privukli strani i domaći ulagači, zatim na unapređenju rada postojećih i otvaranju novih biznis inkubatora, kao i na razvoju ženskog i socijalnog preduzetništva.

Potpredsednik je obišao i biznis inkubatore u Subotici i Senti, koji već deceniju i po pružaju podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, obezbeđivanjem tehničkih, poslovnih i obrazovnih usluga.

Poslovni inkubator u Senti danas ima tri stanara koja se bave proizvodnjom odnosno uslugama – šivenjem odeće, proizvodnjom predmeta od drveta i knjigovodstvom. U subotičkom biznis inkubatoru posluje devet preduzeća, koja zapošljavaju 50 radnika. Ova preduzeća bave se proizvodnjom nameštaja, informatičkom obukom, turizmom.